Botulinumtoxin, eller Botox som de flesta kallar det, är ett mycket kraftigt nervgift. Det fungerar genom att förhindra kroppens nerver att frisätta en signalsubstans som heter acetylkolin, som får musklerna att dra sig samman. Inom sjukvården har man under många år använt sig av botulinumtoxin för att behandla patienter med olika sorters sjukdomstillstånd såsom migrän och skelning samt muskelspasmer relaterade till hjärnskada. Senaste åren har man även framgångsrikt börjat behandla överdriven svettning (hyperhidros) med botulinumtoxin. Man kan med andra ord säga att behandling med botulinumtoxin är väl beprövad och säker i händerna på en van och erfaren behandlare.

Genom att använda sig av små doser av läkemedlet och spruta det kontrollerat i noga utvalda muskler kan man påverka styrkan i, och balansen mellan, musklerna i exempelvis ansiktet. Genom muskelförsvagning kan man i sin tur uppnå utslätning av rynkor i ansiktet. Exempel på detta är behandling av bekymmersrynkan (glabella), pannlinjerna, kråksparkarna, rynkorna runt munnen eller ’bunny lines’ på näsan. Genom ändring av balansen mellan musklerna kan man till exempel lyfta sura mungipor, förstora läpparna utan fillers genom ett ’lip flip’, göra ett ögonbrynslyft eller utföra ett litet ansiktslyft.

Ett specialfall av muskelförsvagning är behandling av tuggmusklerna som är belägna vid käkvinklarna (massetermusklerna). Genom denna behandling kan man minska tandgnissling (bruxism) och därigenom också få ett smalare käkparti när tuggmusklerna minskar i storlek. Detta är en behandling som många kunder sannolikt hade dragit stor nytta av att erhålla.

Vid behandlingen används en mycket tunn nål och det gör inte särskilt ont. För dig som önskar kan man förbehandla med smärtstillande kräm som gör behandlingen nästan helt smärtfri. Man kan nämna att många kunder upplever, som en positiv bieffekt, minskad spänningshuvudvärk och färre antal migränanfall av behandling av rynkorna i övre delen av ansiktet.

Botox

Kontakta oss i Malmö-området

0708-15 36 52
Polisvägen 5 A, 236 31 Höllviken
info@plasticfantastic.se

Hittar du inga tider som passar ditt schema? Behöver du komma med kort varsel? Det går nästan alltid att ordna! Ring eller maila för en bokning enligt överenskommelse!

Top